⚠️ Alleen admin's kunnen nieuwe gebruikers aanmaken. Ben jij geen admin vraag dan aan de beheerder binnen jullie organisatie om nieuwe gebruikers aan te maken!
💡 Wat & Waarom
Als Admin beheer je wie er toegang heeft tot de Robin-omgeving van jouw organisatie. Door nieuwe collega's direct het juiste account te geven, kunnen zij meteen aan de slag met recruiten. Vertrekt er iemand? Dan deactiveer je het account met 1 klik om de privacy en dataveiligheid te waarborgen.
⚙️ Hoe het werkt
Als je een nieuwe gebruiker aanmaakt, genereert Robin automatisch een eenmalig tijdelijk wachtwoord en verstuurt een activatiemail. De nieuwe gebruiker stelt vervolgens bij de eerste inlog zelf een veilig wachtwoord in.
🛠️ Instellen
Nieuwe gebruiker toevoegen:
Ga naar instellingen: Klik in het menu op 'Instellingen' en kies voor 'Gebruikers'.
Nieuwe gebruiker starten: Klik op de knop 'Nieuwe gebruiker aanmaken'.
Gegevens invullen: Vul de Voornaam, Achternaam en het E-mailadres van je collega in.
Wachtwoord-optie controleren: Zorg dat de optie 'Stel wachtwoord in' staat UITGESCHAKELD. Robin genereert dan automatisch het tijdelijke wachtwoord.
Opslaan: Bevestig om de uitnodiging te versturen.
🚨 Vergeet wanneer je gebruik maakt van een ATS niet de nieuwe gebruikers te koppelen aan jullie ATS. Dit doe je in het menu onder het kopje
"Instellingen / ATS"
Hoe deactiveer ik een gebruiker?
Navigeer naar gebruikers: Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers'.
Account deactiveren: Zoek de collega op in de lijst en klik op 'Deactiveren'.
✨ Resultaat & Gebruikerservaring
De nieuwe collega ontvangt direct een activatiemail in de inbox en kan meteen inloggen. Bij het deactiveren van een gebruiker wordt de toegang tot Robin per direct ingetrokken.
💡 Tip: Geef nieuwe collega's een vliegende start en schrijf ze direct in voor onze kosteloze live trainingssessies!
🛑 De beperkingen
Alleen voor Admins: Enkel gebruikers met de rol Admin kunnen nieuwe accounts aanmaken of deactiveren.
Admin-accounts aanmaken: Wil je iemand Admin-rechten geven? Dit kan niet in het dashboard. Neem hiervoor contact op met jouw Customer Success Manager of via de support-chat met een medewerker.
❓ Veelgestelde vragen
Wat moet ik doen bij Foutcode 400 tijdens het aanmaken?
Controleer eerst of er al een gebruiker bestaat met dezelfde Voornaam, Achternaam of hetzelfde E-mailadres. Maak zo mogelijk een account aan met een ander e-mailadres. Blijft de foutmelding verschijnen? Neem dan contact op met support via de chat zodat onze developers dit kunnen onderzoeken.
Kan een gedeactiveerde gebruiker nog inloggen?
Nee, zodra een account op gedeactiveerd staat is inloggen niet meer mogelijk en worden actieve sessies direct beëindigd.







