Alle collectiesJob Boards / Kandidaatbronnen
Robin machtigen voor Werk.nl (eHerkenning)

Met een ketenmachtiging via eHerkenning kun je kandidaten van Werk.nl weer eenvoudig benaderen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

CVs van Werk.nl zijn gedeeltelijk geanonimiseerd

Vanaf 14 mei zijn persoonsgegevens niet langer meer zichtbaar op CVs van Werk.nl. Het platform toont enkel nog geanonimiseerde CVs. Daarmee wil Werk.nl de privacy van werkzoekenden verbeteren.

Het telefoonnummer blijft behouden (yeah!), maar naam, adresgegevens en een e-mailadres zijn voorlopig niet beschikbaar voor recruiters. Daardoor is ca. 40% van de kandidaten alleen te bereiken via de berichtenservice op het Werk.nl platform.

Contact opnemen met Werk.nl kandidaten

Vanaf 27 mei kun je met Robin eenvoudig berichten versturen aan kandidaten op Werk.nl. Tot die tijd log je daarvoor in op Werk.nl en kun je gebruik maken van hun berichtenservice.

Omdat niet elke recruiter is gemachtigd om via eHerkenning in te loggen op Werk.nl, is het voor veel gebruikers lastig om berichten te versturen. Daarom gaan we dat makkelijk maken met Robin. Lees hieronder hoe.

Robin machtigen met eHerkenning

Het is belangrijk dat het versturen van berichten veilig gebeurt. Met een machtiging via eHerkenning kun je Robin op een veilige manier opdracht geven om namens jou berichten te versturen op het platform van Werk.nl. De afzender van het bericht blijft jouw bedrijfsnaam. Reacties van kandidaten ontvangen recruiters telefonisch en op hun zakelijk e-mailadres.

Zo hoef je Robin niet uit om kandidaten te benaderen, net zoals je dat met Robin ook kan doen met e-mails en LinkedIn berichten. Dit scheelt naast het continu opnieuw inloggen ook nog eens de kosten van het aanvragen van een eHerkenning account voor alle werknemers.

Regel het in 15 minuten

✅ Zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt!

• Jouw KVK nummer

• Een mobiele telefoon

• Een kopie legitimatie van de tekenbevoegde

• Ons KVK nummer: 68461925

Stap 1: Heb je geen eHerkenning?

Neem dan contact op met [email protected]. Wij sturen je een stappenplan op hoe je zonder eHerkenning alsnog een ketenmachtiging kunt afgeven. Je hoeft stap 2 en 3 dan niet meer uit te voeren.

Stap 2: Heb je nog geen bedrijfsprofiel in Werk.nl?

1. Klik op 'Bedrijfsprofiel aanmaken'.

2. Vul de bedrijfsgegevens van jouw organisatie en de gegevens van een contactpersoon (bv. eigenaar of directeur) bij jouw organisatie toe. Dit is dus niet Recruit Robin.

⚠ Let op: De ketenmachtiging kan alleen gegeven worden door de beheerder van het eHerkenningsaccount. Ben jij dit niet neem dan contact op met de beheerder van het account binnen jullie organisatie.

💡Tip: Heb je meerdere BV's gebruik dan de naam van de organisatie die kandidaten herkennen. De naam van de BV wordt namelijk meegestuurd in de e-mail van werk.nl

Stap 3: Geef Robin een ketenmachtiging om namens jou kandidaten van Werk.nl een bericht te sturen.

Om ervoor te zorgen dat je de mogelijkheid hebt om via Robin werk.nl kandidaten te benaderen, is het belangrijk dat je Robin machtigt namens jou een bericht te versturen aan kandidaten.

Let op! Met deze machtiging geef je alleen toestemming om jouw acties vanuit Robin door te sturen naar Werk.nl. Je geeft Robin geen toestemming om voor andere klanten acties in Werk.nl te ondernemen.

Onafhankelijk van de leverancier is het belangrijk dat je Robin machtigt voor de dienst:

UWV/Werk.nl -> 'Plaatsen van vacatures en zoeken naar cvs'.

Hieronder zie je de stappen die je kunt volgen per eHerkenning leverancier:

Reconi

• Log in op het E-Herkenning portal van Reconi

• Klik op “Mijn Account” en daarna op ‘Mijn Machtigingen

• Vervolgens klik je op ”Nieuwe ketenmachtigingen Aanvragen”.

• In stap 1 vul je ons KVK-nummer in: 68461925.

• In stap 2 klik je op 'volgende'.

• In stap 3 selecteer je jouw organisatie waarvoor je Robin wil machtigen.

• In stap 4 klik je op 'volgende'.

• In stap 5 selecteer je 'nee' bij de vraag Wilt u een machtiging voor alle diensten?

• Selecteer ook de gewenste geldigheidsduur.

• Selecteer bij dienst 'plaatsen van vacatures en zoeken naar cv's.

• Klik op 'Machtiging toevoegen'.

• Klik dan op 'volgende'.

• Klik daar op 'bevoegd vertegenwoordig toevoegen'.

• Selecteer een bestaand contactpersoon of voeg een nieuw contactpersoon toe.

• Vul alle velden in en klik op 'opslaan' en daarna op 'volgende'.

• Rond daarna het proces verder af.

KPN

• Log in met jouw e-mailadres als gebruikersnaam / wachtwoord (eventueel de combinatie van 5 cijfers) en SMS-code die je ontvangt.

• Druk boven op Mijn account > Mijn Machtigingen.

• Drukt onder de tabel op 'Nieuwe Ketenmachtiging Aanvragen'.

• Vul als KVK van de intermediair ons KVK-nummer in: 68461925.

• Vul de gegevens in van de organisatie en de bevoegd vertegenwoordiger.

• Selecteer bij de dienst de machtigingen die je nodig hebt:

UWV/Werk.nl -> 'Plaatsen van vacatures en zoeken naar cvs'.

• Geef de geldigheidsduur door van de gewenste machtigingen. (1, 3 of 5 jaar).

• Na afronding van het aanvraagformulier ontvang je per e-mail een bevestiging van je aanvraag.

• Onderteken het aanvraagformulier met originele handtekening(en) en stuur deze met de vereiste bijlagen per post op. [Alleen nodig als je geen beheerdersmachtiging hebt]

• Verstuur na het afronden de bevestiging naar [email protected] zodat wij ervan op de hoogte zijn dat je de ketenmachtiging hebt afgerond. Zorg hierbij dat jouw KVK-nummer en de specifieke diensten waarvoor je ons gemachtigd hebt zichtbaar zijn.

We-ID

• Je kunt zelf een ketenmachtiging aanvragen via de We ID-beheerdersconsole. Volg daarvoor deze stappen.

• Verstuur na het afronden de bevestiging naar [email protected] zodat wij ervan op de hoogte zijn dat je de ketenmachtiging hebt afgerond. Zorg hierbij dat jouw KVK-nummer en de specifieke diensten waarvoor je ons gemachtigd hebt zichtbaar zijn.

Quovadis

• Je kunt zelf een ketenmachtiging aanvragen via de QV-beheerdersconsole. Volg daarvoor deze stappen.

• Verstuur na het afronden de bevestiging naar [email protected] zodat wij ervan op de hoogte zijn dat je de ketenmachtiging hebt afgerond. Zorg hierbij dat jouw KVK-nummer en de specifieke diensten waarvoor je ons gemachtigd hebt zichtbaar zijn.

Digidentity

• Klik op het bedrijf namens wie u handelt.

• Klik op ‘Ketenmachtigingen

• Klik op ‘Uitgaande ketenmachtigingen

• Klik op 'Verleen nieuwe machtiging'

• Geef het KVK nummer op van het te machtigen bedrijf.

• Klik op ‘Ga verder

• Selecteer bij ‘Niveau van zekerheid’ 'eHerkenning LoA 3'.

• Klik op ‘Ken deze machtiging toe’.

• Klik op 'Alle diensten'

• Klik bij de gewenste dienst op ‘Machtig’.

• Klik op 'eHerkenning' schuin rechtsboven het dik gedrukte 'Dienstnaam'

• Klik op 'Keur goed'

• Verstuur na het afronden de bevestiging naar [email protected] zodat wij ervan op de hoogte zijn dat je de ketenmachtiging hebt afgerond. Zorg hierbij dat jouw KVK-nummer en de specifieke diensten waarvoor je ons gemachtigd hebt zichtbaar zijn.

Zlogin

• Je kunt zelf een ketenmachtiging aanvragen via jouw beheerdersconsole.

• Verstuur na het afronden de bevestiging naar [email protected] zodat wij ervan op de hoogte zijn dat je de ketenmachtiging hebt afgerond. Zorg hierbij dat jouw KVK-nummer en de specifieke diensten waarvoor je ons gemachtigd hebt zichtbaar zijn.

💰 De kosten voor het aanvragen en verstrekken van een ketenmachtiging aan een intermediair op niveau EH3 zijn via Reconi:

• 1 jaar €19,95 (ex. btw)

• 3 jaar €55,50 (ex. btw)

• 5 jaar €90,00 (ex. btw)

Deze kosten worden aan de eHerkenning leverancier betaald. Er worden door Robin geen kosten in rekening gebracht.

Veelgestelde vragen

• Welke eHerkenning leverancier wordt door Robin aanbevolen?

• Wij kiezen zelf voor Reconi om een aantal redenen. Allereerst zijn ze zeer efficiënt als het gaat om het verstrekken van Eherkenning-accounts, wat onze processen aanzienlijk versnelt. Daarnaast bieden ze uitgebreide en duidelijke instructies, wat helpt bij een soepele implementatie en gebruik van Eherkenning. Bovendien zijn ze een van de meest competitief geprijsde aanbieders, waardoor iedereen waar voor hun geld krijgt.