FAQ

Antwoorden op veel gestelde vragen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe verhoog ik de kwaliteit van m'n zoekopdrachten?

• Als je op 1 functietitel zoekt, voeg ook eens synoniemen toe

• Denk ook eens out-of-the-box, magazijnmedewerkers van het ene naar het andere magazijn kan lastig zijn, maar flitsbezorgers staan misschien wel open!

• Check meer tips hier

Hoe koppel ik WhatsApp?

1. Ga naar web.whatsapp.com

2. Log in met je zakelijke nummer

3. Done!

Hoe koppel ik Indeed?

• Volg het stappenplan hier

Hoe koppel ik Linkedin?

• Volg het stappenplan hier

Ik krijg te weinig kandidaten, wat kan ik doen?

• Check of je geen restrictieve filters hebt ingesteld

• Vergroot de straal als je in het buitengebied sourced

Niet alle kandidaten zijn echt open to work

• Het kan gebeuren dat een kandidaat zijn profiel update zonder actief opzoek te zijn naar nieuw werk. Deze kandidaten labelen wij met "gewijzigde informatie".

• Kandidaten die nooit eerder een profiel gehad hebben op een platform en dus echt nieuw zijn labelen wij met "nieuwe kandidaat". Deze kandidaten zijn dus ook echt nieuw.

• Sommige platformen 'pushen' willekeurige kandidaten, hier hebben wij helaas geen invloed op.

Ik kan geen contact opnemen met kandidaten

Wanneer je bij kandidaten geen enkele mogelijkheid krijgt om contact op te nemen controleer dan het volgende:

• Maak je gebruik van de chrome extensie?

• Deze is noodzakelijk voor kandidaten van Linkedin en Indeed

• Maak je wel gebruik van de chrome extensie en is Indeed nog steeds "grijs"?

• Controleer dan of je een betaald Indeed abonnement heb, deze is noodzakelijk om toegang te krijgen tot de kandidaten van Indeed

Hoe verwijder ik een kandidaat uit de status 'Matched'?

Wanneer een kandidaat naar matched is verplaatst kan dit niet meer ongedaan gemaakt worden.

Hoe unmatch ik iemand?

Hoe haal ik een verwijderde zoekopdracht terug?

Een verwijderde zoekopdracht kunnen wij niet meer terughalen.

Niet zeker of je een zoekopdracht in de toekomst nog een keer nodig hebt? Deactiveer hem dan!

Waar vind ik gedeactiveerde zoekopdrachten?

Gedeactiveerde zoekopdrachten vind je gemakkelijk terug door 'filter op:' naar inactief te verplaatsen.

Waar vind ik de kandidaat geschiedenis?

Klik het kandidatenprofiel open door op de naam van een kandidaat te drukken. De kandidaat geschiedenis vind je dan aan de rechterkant.

Hoe contacteer ik kandidaten van Indeed?

Om contact op te nemen met kandidaten van Indeed heb je de Robin Chrome extensie nodig én een betaald account op Indeed.

Heb je een betaalde Indeed seat en de Robin Chrome extensie geïnstalleerd controleer dan de status van de extensie door op het 'hamburger menu' te drukken en browser extensie te selecteren:

Staat de extensie op logged out browse dan naar Indeed en log daar uit en in. Na het opnieuw inloggen kan je de extensie status opnieuw controleren (ververs de pagina), deze zou nu op logged in moeten staan. Lost dit het probleem niet op neem dan contact op met ons via de chat!

Hoe download ik een CV?

Je kan een CV downloaden wanneer je de kandidaat verplaatst naar de status 'matched'.

ik wil een CV downloaden. Maar zie geen icoontje om te downloaden

Kan ik een kandidaat toevoegen aan een andere zoekopdracht?

Je kan een kandidaat aan een andere zoekopdracht toevoegen door op het kandidaten profiel op de 3 puntjes naast 'verberg' te drukken. Daar selecteer je "Shortlist voor andere zoekopdracht" en vervolgens selecteer je de zoekopdracht waar je de kandidaat aan wil toevoegen.

Hoe wijzig ik de eigenaar van een zoekopdracht?

Je kan een zoekopdracht aan een collega toewijzen door op de naam onder de opdracht te klikken en een andere naam te selecteren.

Op welke job boards zoeken jullie kandidaten?

Afhankelijk van jullie overeenkomst zijn de volgende job boards beschikbaar:

• Monsterboard

• Linkedin

• Nationalevacaturebank

• Werk.nl

• Indeed

• Debanensite

• TechniekWerkt

• Jobbird

• Uitzendbureau

• Resume.io

Hoe download ik de Robin app?

Ik wil graag een meeting inplannen!

Wil je een meeting met de founder inplannen doe dat dan hier: https://calendly.com/recruitrobin/call-aron-schilder?back=1&month=2023-12

Wil je een meeting met support inplannen doe dat dan hier: https://calendly.com/irchell-rr/30min?back=1&month=2023-12

Wil je een meeting met onze onboarding specialist inplannen doe dat dan hier: https://calendly.com/tosca-vanbennekom/30min?back=1&month=2023-12