Alle collectiesPlatform updates
🆕 Quickstart; AI zoeken 2.0

In dit artikel leggen we uit hoe de nieuwe zoekbalk werkt!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

📣 Introductie

Bij Robin werken we elke dag hard om het sourcen steeds een beetje sneller en makkelijker te maken. En vandaag hebben we iets nieuws voor je: onze gloednieuwe Quickstart zoekbalk! Hiermee zetten we weer een grote stap in die richting.

🌈 Samenvatting

🔎 Nieuwe AI zoekbalk

1. Begin eenvoudig een nieuwe zoekopdracht door in te typen wie je zoekt en waar; AI vult de rest voor je aan. Bijvoorbeeld een "fietsmonteur in Utrecht", maar je kan tot 4000 tekens invoeren!

2. Gebruik vacatures in je ATS (Carerix, Otys, MySolution, Tigris, Bullhorn, Recruitee) om een zoekopdracht te starten. Klik de ATS vacature aan en wij starten een zoekopdracht op basis van je vacature.

3. Type de naam van een bestaande zoekopdracht in en wij laten 'm zien.

🤖 Wat stelt AI eigenlijk in?

1. Functietitels en synoniemen

2. Locatie en straal

3. Ervaring opgedaan tijdens

💡 Alle AI toevoegingen geven wij in het roze weer! Deze zijn natuurlijk onverminderd aanpasbaar.

✂️ Quicksearch is vanaf nu de enige manier om een zoekopdracht te starten, je kan een 'lege' zoekopdracht starten door alleen een locatie in te voeren.

🎯 Filter

We hebben ook een (veel gevraagd) nieuw filter toegevoegd. Heb je een kandidaat eerder deze week/maand beoordeeld/gecontacteerd of gematcht dan kan je deze vanaf nu verbergen.

🚧 Coming soon

• Zoekopdrachten starten vanuit ATS uitrollen naar de overige ATS'en

• AI nog meer velden laten invullen (denk aan steekwoorden, opleiding, arbeidsverleden etc)

🔬 Waarom deze verandering?

Leuk dat je het vraagt! We hebben onderzocht waar de gebruikers allemaal op klikken. In de heat-map zie je dat het meerendeel van de clicks op het logo, de eerste 2 zoekopdrachten en de menuknop zijn. De meeste van jullie starten een zoekopdracht door in het menu op 'nieuwe zoekopdracht' te klikken.

Wat op zichzelf al een leuke ontdekking is want we hebben rechtsboven in het scherm ook een knop 'nieuwe zoekopdracht'.

We hebben vervolgens gekeken naar de competitie, want liever goed gejat dan slecht bedacht en daar zagen we (op een paar uitzonderingen na) dat de meeste bedrijven hebben gekozen voor wat wij een unified search bar noemen.

Het concept is natuurlijk briljant in z'n eenvoud. 1 zoekbalk en vanuit daar alles regelen. In deze varianten moeten de locatie en straal nog wel apart worden geselecteerd.